Patientvejledning før Sigmoideoskopi

Kikkertundersøgelse af nederste del af tyktarmen som foretages via endetarmsåbningen.

Under indpustning af luft føres kikkerten frem i tarmen. Ved tilbagetrækningen efterses tarmen grundigt og der kan, ganske smertefrit, tages vævsprøver og eventuelle polypper kan fjernes. Luften i tarmen giver trykken og ubehag i maven samt trang til at slippe af med luften.

Undersøgelsen varer 5-15 minutter.

Dagen før og på undersøgelsesdagen:
De kan spise og drikke normalt undtagen aftensmåltidet dagen før undersøgelsen, hvor vi anbefaler man spiser suppe.  Rød suppe er ikke velegnet.

Udrensning:
Det er vigtigt at der ikke er afføring i tarmen, når De bliver undersøgt. De bør derfor anvende vedlagte Toilax kombipakke (4 tabletter og 1 klysma)

I forbindelse med booking af undersøgelse sendes der recept til udrensnings midel, som kan hentes gratis på apoteket eller i klinikken.

Dagen før undersøgelsen:  tage 2  tabletter kl. 12 og 2  tabletter kl. 22

Dagen hvor undersøgelsen skal foregå spises almindelig morgenmad og gerne frokost hvis det er en sen aftale.

2 timer før undersøgelsen anvende klysma hjemme:  vrid enden af tubespidsen. Før hele tubespidsen ind i endetarmen. Klem tubens indhold helt ud og træk tuben ud, mens den stadig holdes sammenklemt. Hold på indholdet i tarmen i 5-10 min, gå herefter på toilettet. Ved brug af tuben anbefales det at være ved et ledigt toilet.

Efter undersøgelsen
Før De forlader klinikken, vil De få besked om resultatet af undersøgelsen og om eventuelle forholdsregler efter undersøgelsen

Risiko og komplikationer:

Alvorlige komplikationer i forbindelse med undersøgelsen er meget sjældne, men kan dog forekomme, særligt efter fjernelse af polypper og består i blødning eller perforation (hul på tarmen). Hvis du oplever vedvarende smerter, større blødning, utilpashed og/eller feber efter undersøgelsen, skal du søge læge med det samme.

 

© 2013-2024 Kirurgisk Klinik Amager. CMS af WebForm.dk
Opdateret: 07 apr 2024 10:50
^ Tilbage Til Top