Patientvejledning før Sigmoideoskopi

Kikkertundersøgelse af nederste del af tyktarmen som foretages via endetarmsåbningen.

Under indpustning af luft føres kikkerten frem i tarmen. Ved tilbagetrækningen efterses tarmen grundigt og der kan, ganske smertefrit, tages vævsprøver og eventuelle polypper kan fjernes. Luften i tarmen giver trykken og ubehag i maven samt trang til at slippe af med luften.

Undersøgelsen varer 5-15 minutter.

Dagen før og på undersøgelsesdagen:
De kan spise og drikke normalt undtagen aftensmåltidet dagen før undersøgelsen, hvor vi anbefaler man spiser suppe.  Rød suppe er ikke velegnet.

Udrensning:
Det er vigtigt at der ikke er afføring i tarmen, når De bliver undersøgt. De bør derfor anvende vedlagte Toilax kombipakke (4 tabletter og 1 klysma) dagen før og samme dag undersøgelsen skal foregå. Vejledning findes i pakken.

Dagen før undersøgelsen  kl. 12 og kl. 22 :  tage 2  tabletter.

Spise suppe til aftensmad, eller anden flydende kost. Dog ikke rød suppe.

Dagen hvor undersøgelsen skal foregå spises almindelig morgenmad og gerne frokost hvis det er en sen aftale.

2 timer før undersøgelsen anvende klysma hjemme:  vrid enden af tubespidsen. Før hele tubespidsen ind i endetarmen. Klem tubens indhold helt ud og træk tuben ud, mens den stadig holdes sammenklemt. Hold på indholdet i tarmen i 5-10 min, gå herefter på toilettet. Ved brug af tuben anbefales det at være ved et ledigt toilet.

Efter undersøgelsen
Før De forlader klinikken, vil De få besked om resultatet af undersøgelsen og om eventuelle forholdsregler efter undersøgelsen.

© 2013-2020 Kirurgisk Klinik Amager. CMS af WebForm.dk
Opdateret: 24 maj 2018 18:34
^ Tilbage Til Top